woensdag 3 juni 2020

Het kie-ke-boe mysterie

De laatste tijd hoor ik vaak "kiekeboe" als ik in de tuin zit. Het klinkt als een haan, maar het is geen gekukel, het klinkt als "kiekeboe". Nou hebben wij twee hanen, dus ik verdacht beiden en probeerde ze te betrappen, maar niets.

Twee
Haan nummer twee lag op een dag op zijn zij in het hok, paars aangelopen. Goegel is je beste vriend en goegel zei blauwe kam ziekte, dat kon nog goed komen, maar dat deed het niet. Ik vond de haan in de ochtend en voor het middag was stond hij al aan de hemelpoort. Dus welke haan roept nu "kiekeboe" ??? Dat kan er maar 1 zijn. Ik zit op het terras, ik hoor "kiekeboe" met de camera snel ik naar het hok. Na een kwartier wachten, was het enige dat de haan deed een hele schorre kukel net als altijd.

Zwart
Nou heb ik de afgelopen dagen in alle bomen lopen turen, wie mij nou zo in de maling neemt. Want ik hoor natuurlijk altijd "kiekeboe" als ik niet in de buurt van de kippen ben, altijd maar uit de verte. Dus gisteren hoorde ik een ander apart geluid, spieken, ja daar vliegt iets - is dat een kraai ? O, daar zit een zwart roodpetje oftewel een zwarte specht en alhoewel hij geluiden maakte, die ik nog nooit eerder gehoord had - zei hij niet "kiekeboe". 

Lawaai
Toen ik tegen hubby G zei zou het misschien een zwarte specht zijn ? Zei hij iets heel verrassends, hij zei: ik weet wat het is - het is een van de Leghorn kippen. Ik hoor haar eigenlijk de hele week al, want ik heb steeds het raam open. En dat zou natuurlijk best kunnen, onze Leghorns zijn vreselijke lawaai papagaaien, ze schreeuwen en doen. Ze zijn bij het minste of geringste overstuur en maken dan een enorme herrie, die je zelfs binnen kunt horen. Maar het wordt dus nu nog gekker een hen met zang aspiraties.


Geen opmerkingen: