donderdag 9 juli 2015

Moestuin #37

Er sluit weer een hoofdstuk in de moestuin, dat van de erwten en tuinbonen - alles eraf voordat de bonen te droog worden. De sla doet het nog prima en we eten elke dag rode bessen.

Yuk
Met een logee die wel aardappelen en vlees blieft maar voor groente haar neus ophaalt is het zoeken in de moestuin. Ik oogst niet veel meer dan we normaal zelf zouden eten. Ze krijgt een half schepje van dit en een half schepje van dat. Ik kijk niet naar haar, terwijl ze haar laatste veertien kapucijners weg zit te werken. Ze knaagt zonder problemen drie rauwe wortelen weg, maar met de ene gekookte die ze krijgt heeft ze meer moeite.


Half half
Ze krijgt een halve plak gebakken courgette, een muis zou van honger sterven. Ik schep ongevraagd haar bord vol met komkommer of sla, tijdelijk doof voor protesten. Ze komt met een puzzel aanlopen, die half af is, ze heeft nog een woord nodig - dat woord krijg je als je de zin afmaakt. Ik herken het meteen, het is een bekende slogan, eet iedere dag 2 ons puntje puntje puntje en twee stuks fruit. Ze heeft geen flauw idee . . .
 

Geen opmerkingen: