donderdag 20 augustus 2015

Los

Ik ben helemaal los, los van mijn blog, los van mijn hobby hobby knutsel vriendjes - ik zweef nog net niet in een baan om de aarde. Je denkt het meeste geregeld te hebben en dat je dat beetje extra werk voor een ander best aankan. En dat lukt ook best, er vallen alleen wat andere dingen om - maar ach, zo'n blog - daar kun je later altijd weer verder mee, #not ? Tot het moment dat er weer 1 van de zeven sloten uitgevoerd wordt, de blog moet, alleen vuilbekken en schreeuwen in de tuin is niet voldoende - er moet stoom worden afgeblazen.

Zoon
Mijn moeder heeft naast een dochter ook nog een zoon, mijn broer dus en die heeft al twee maanden dienst. Niet dat dat moest, maar omdat dat zo uitkwam, net zoals ik wel eens twee maanden de klos ben. Als ik dienst heb blijven de mannen klusjes liggen, als hij dienst heeft blijven de vrouwen klusjes liggen. Ik heb ondertussen al visioenen van stapels vieze was die tot het plafond reiken. En het laatste verslag van mijn broer stemt mij pessimistisch.

Groen
Het laatste moeder spektakel is er een van kleuren en geuren. Mijn moeders thuiszorgjes hebben haar uitspraken serieus genomen en ondernemen stappen om de groene stoel door de kringloop op te laten halen. Het dringt niet tot ze door, dat mijn moeders uitspraken hol zijn. Ze praat met de stroom mee, ja ik moet eens een keer opruimen betekent niet dat ze dat echt wil, nee ze praat mee. Die stoel staat zo in de weg, ik breng hem wel een keer naar de kringloop - is een zin die ze makkelijk kan zeggen, want ze gaat de kringloop toch niet bellen. Dat de thuiszorgjes haar "het bellen naar" uit handen nemen heeft voor haar gevolgen, die zij niet overzien kan. In het beste geval is ze de hort op als de kringloop komt, anders kan het nog een lege boel bij haar in huis worden. 

Rood
Als mijn broer doorkrijgt wat er aan de hand is krijgt hij een rood waas voor ogen. Vooral als blijkt dat de vuilniszak, die hij twee weken geleden expres als test niet naar buiten heeft gedragen, nog steeds in haar badcel staat te geuren. Je krijgt misschien niet het gewenste resultaat, maar een test is nooit mislukt. Hij vult de vuilniszak aan met restjes uit de koelkast waar inmiddels 2 centimeter hoog de schimmel op staat en hij dankt de buren, die het gore ding voor hem bij de vuilnis zullen zetten. Voor de wasautomaat ligt, hij bevestigt het, de door mij gevreesde bult met was. Als ik later de foto's zie, krijg ik een rood waas - in de gang ligt een bult onbestemde rotzooi, ik ben bang dat mijn moeder weer van alles mee naar huis sleept. En de doorgang naar de slaapkamer waar ze vorig jaar bijna haar nek gebroken heeft is wederom kruipdoor sluipdoor. En de thuiszorg maakt zich druk om een stoel - ik ontplof haast.

Blauw
Om het kleurenspel af te maken wordt mijn moeder vervolgens door een mevrouw thuisgebracht, want moeders was weer eens gevallen. Volgens de mevrouw was het hard gegaan, maar mijn broer constateert dat alles het nog doet. Ze is de valpartij zeer waarschijnlijk binnen vijf minuten alweer vergeten en ze zal zich de komende dagen afvragen hoe het toch komt dat ze bont en blauw is.
 

Geen opmerkingen: