zaterdag 13 mei 2017

Schoenen

Tot twee keer toe ben ik met mijn moeder naar de schoenwinkel geweest, ze zei zelf meteen dat de schoenen niet lekker zaten. Maar ja "dement" denk je dan en "eerst maar eens inlopen". Totdat de verzorgenden zagen dat ze druk- en schuurplekken kreeg op haar voeten.

Scheepsrecht
Dus voor de derde keer naar de schoenwinkel, maar deze keer was er ook een voetendeskundige. De voetendeskundige liep al behoorlijk uit, maar wij zaten rustig op het bankje terwijl het nog drukker werd. Ondertussen werden de naden in de schoenen van mijn moeder platgeklopt en de schoen nog iets extra opgerekt. Eenmaal aan de beurt zag de voetendeskundige kans om weer op schema te komen, hij wierp een korte blik en voelde aan mijn moeders voeten. Mijn advies is semi-orthopedisch schoeisel, uw moeder heeft het punt bereikt dat je met "gewone" schoenen niet meer uit de voeten kunt. Klaar.

Zorg
Nou daar konden we het mee doen, maar dan komt de uitdaging weer - hoe kom je aan dat soort schoenen - wie regelt dat en in hoeverre wordt dat vergoed ? Eerst eens chatten met de ziektekostenverzekeraar, het wordt vergoed maar er is een eigen bijdrage én er moet een verwijzing van een specialist zijn. Een specialist, ik zag mezelf mijn moeder alweer naar het ziekenhuis zeulen en waarom - opereren is geen optie. Alzheimer en narcose, hoge leeftijd en narcose zijn geen goede combinaties - zo veel mogelijk vermijden. Maar de verpleeghuisarts bleek ook de verwijzing te mogen doen, opluchting. En de fysio van het verpleeghuis nam het contact met de orthopedische schoenmaker van me over en mijn moeder koos zelf de kleur. En nu na viereneenhalve week zijn de voeten van mijn moeder correct geschoeid - mooi op tijd voor haar verjaring.
 

Geen opmerkingen: