donderdag 11 mei 2017

Zorgen

Mijn moeder woont inmiddels drie maanden in een tehuis bij mij in de buurt, ze heeft de trippelstoel en rollator toe-de-loe gezegd en loopt rond als een kievit. Ze kan op de eigen woning rond lopen en ze kan naar de buren en als ze dat zat is kan ze de gangen op de lanen in.

Vooruitgang
Al met al is het een enorme vooruitgang, maar 1 ding begint toch een probleem te worden - de mannen hebben een te sterke aantrekkingskracht op haar. Naast een van je mede bewoners zitten en zijn hand vasthouden is prima, bij die man op schoot kruipen gaat het personeel en de familie toch net iets te ver. Als ze in dit gedrag gecorrigeerd wordt gedraagt ze zich als een kleuter - schreeuwen, slaan, bijten en je als een dood gewicht op de grond laten zakken om daar vervolgens de gemorste vruchtenhagel op te eten.

Contact
Toen ma nog thuis woonde trok ze met wildvreemde mannen op en nu krijgen we een herhaling van zetten. En nou is ze echt de enige niet, want je wordt vaak genoeg door deze of gene aangeklampt of aangehaald als je op bezoek bent. Of je daar tegen kunt of niet, of je dat wilt accepteren of niet - het is gewoon een heel andere wereld.
 

Geen opmerkingen: