dinsdag 3 juni 2014

Balkonia #1

Als je net doet alsof je huis een tent is, moet je het wel goed doen. Niet dat ik met een rol wc-papier onder mijn arm rondloop, maar wel zo veel mogelijk buiten zijn. 's Ochtends voor de tent ontbijten, beter gezegd alleen bij stromende regen in de tent eten. Als je 's avonds kookt, kook je dus niet met 3 pannen, dat doe ik op de camping ook niet. Simpel moet het zijn.

Tandem
Wat niet zo simpel is, is de tandem meenemen in de auto. In de vorige auto paste het, maar in deze auto hadden we het nog nooit geprobeerd. Omdat deze week een lange fietstocht rond Apeldoorn op de planning staat, gaat hubby G. passen en meten. Als hij later komt melden dat het past, meldt hij ook even dat de fietsendrager vandaag werkeloos blijft. De tandem zit er nu in, dan nemen we hem vandaag ook maar mee.

Rees
Ik ga alweer naar Rees, deze keer met mijn hubby, het is grappig ergens heen te gaan waar je al een beetje de weg weet. In Rees blijkt dat het in elkaar zetten van zo'n tandem ook niet echt simpel is - maar het lukt. Wat zeggen ze ook alweer, oefening baart kunst. We fietsen over de promenade, we vinden het openbaar toilet (0,10€ entree) en we vinden het skulpturenpark. Het is een schattig park, terwijl je rondwandelt kun je alles rustig bekijken en als je moe bent ga je op een van de bankjes zitten. Het kunstwerk op de foto is van Gisela Mewes en heet toepasselijk "Fisch". Nadat we alles bekeken hebben gaan we een stuk fietsen. We fietsen langs de Rijn, waarbij we een deel van de planetenweg afleggen.

Off the road
Op een bepaald moment stuiten we op totaal niet aangegeven wegwerkzaamheden, er wordt gepolderd en nieuw asfalt aangebracht. Jammer genoeg is het asfalt nog een beetje te warm om over heen te fietsen. Een inboorling, die het polderen bekijkt, wuift en wijst de weg. Even later fietsen we over mooi nieuw asfalt verder en via Mehr en Haffen fietsen we terug naar Rees. We doen de bakker aan en slaan kuchen en brood in. Vervolgens gaan we terug naar de tent.
 

Geen opmerkingen: