donderdag 16 juni 2016

De rapen zijn gaar

Ooit lang geleden kocht ik eens meiraapjes op de markt van het rood-witte type en daarna heb ik nooit meer zulke lekkere raapjes gegeten. Voor de moestuin kocht ik raapjes zaad, maar dat waren altijd witte of gele raapjes en die smaakten bleh. En als zaad oud wordt wil het meestal niet zo goed meer kiemen, behalve het vieze raapjes zaad - dat lijkt maar niet op te komen.

Rood-wit
Dit zijn dus ook gele raapjes, met de patatsnijder bewerkt en later in de oven gebakken. Hubby G vond het lekker, ik zou het net zo lief aan de kippen voeren. Dit jaar heb ik meiraap ''Milanese witte roodkop'' in de tuin staan, nou maar hopen dat die wel lekker zijn. Stel nou dat deze net zo vies als hun gele en witte broers zijn, wat dan ?

2 opmerkingen:

Sprokkel zei

Misschien waren de lekkere raapjes deze soort: http://tuinzaden.eu/nl/groentezaden-fruitzaden-rapen/502597-rapen-de-nancy-tuinrapen-ronde-witte-roodkop-8711117025979.html?gclid=CPeQwuTusM0CFQPgGwodsk8PcQ

Ooit kocht een zakje zaad hiervan tijdens vakantie in Frankrijk. Ze smaakten heel lekker vond ik. Sindsdien koop ik steeds wat van het zaad als ik in Frankrijk ben. Van de witte meiraapjes ben ik ook geen liefhebber, je Milanese roodkop ken ik niet. Ziet er iets anders uit dan de Nancy. Mocht je ze willen proberen kan ik wat zaad versturen over de post.

Else zei

Ja dat soort is het, deze zijn alleen wat platter - die witte en gele rapen zijn lang zo lekker niet