maandag 26 mei 2014

ISBN 0713719583

Na geduldig wachten is het me gelukt een betaalbaar en net exemplaar op de kop te tikken van "The machine knitter's guide to the ribber" geschreven door Betty Bailey. Het is als hardcover uitgegeven in 1988 door Blandford Press. Kende ik Betty Bailey, nee maar de titel was veelbelovend. Betty Bailey is misschien al lang niet meer onder ons, op de achterzijde zie je een foto van een aardige oude oma achter een breimachine (natuurlijk met ribber).

Altijd maar dat oefenen
Ik heb op youtube veel geleerd over breien op de breimachine, maar wat na verloop van tijd irriteert is dat ze altijd maar zeggen dat je je eerst een ongeluk moet oefenen voor je een kledingstuk gaat breien. Dit boek is anders, omdat je oefent op het proeflapje. Zodra je dat klaar hebt laat ze je iets breien met de steek, die je net geleerd hebt. En er zit humor in. Ze geeft aan dat de regels, die in de handleidingen staan, soms overboord kunnen. Als de regels niet overboord kunnen of juist moeten legt ze uit waarom.

Leerzaam boek
Dit is simpelweg een leerzaam boek, je valt er niet eens bij in slaap. Als je een breimachine hebt en je hebt ook een voorbed (ribber) en je wilt daar beter mee overweg kunnen, dan is dit een prima boek. Niet 100.000 keer neuzelen, nee je iets leren en dan aan de slag, de patronen zijn redelijk basic en dus niet enorm aan de mode onderhevig. En anders maak je de modellen gewoon in de kleinste maat met goedkoop garen.

Verkrijgbaarheid
Het boek is niet meer verkrijgbaar, dus je zult er even naar moeten zoeken. Op ebay zie je het vaak genoeg, maar de vraagprijs en de verzendkosten variĆ«ren sterk.

Geen opmerkingen: