zaterdag 19 april 2014

OTT2000

Muziek
Ze zeggen dat mensen zoals mijn moeder, vergeetachtig in het kwadraat, baat hebben bij muziek, muziek is hetgeen wat het langst schijnt te blijven hangen. Nou doet mijn moeder de tv niet aan om op de Duitser schlagers of een muziekparade te kijken. Het komt niet in haar op, haar initiatief is stuk, en als het wel in haar opkomt weet ze waarschijnlijk niet goed hoe het werkt. Mijn vader was thuis de baas over de afstandsbediening. Er werd ook wel radio geluisterd, maar ook de radio zet ze niet aan. En ga ik haar uitleggen hoe een cd-speler werkt ? Kansloos. Dus heb ik mijn hoop gevestigd op een platenspeler. Gewoon maar een nieuwe, waar je verder geen boxen, tuner of versterker bij nodig hebt.

Hopeloos
Ik weet dat het moeilijk zal worden, vooral voor mij, want ik heb al genoeg dingen aangedragen waar niet meer naar omgekeken wordt. Een digitale fotolijst zetten we uit en wordt vervolgens met de scherm kant naar beneden gelegd. Op die manier ziet hij er een beetje uit als ET phone home, met zijn standaard als antenne in de lucht gestoken. De nieuwe bril is niet langer dan een dag gedragen. Dus wie zegt dat de platenspeler deze reeks gaat doorbreken - nou helemaal niemand. Maar er zijn platen in huis, dus misschien heel misschien wil dit wel - nou en anders zit er een leuke platenspeler in de erfenis. Als je nog niet cynisch was, wordt je het wel als je met haar soort mensen omgaat.


Gewoon
Het is natuurlijk niet zo maar een platenspeler, je kunt er ook een cd in afspelen, radio mee luisteren en muziek mee streamen via een bluetooth verbinding. Daarnaast is het ook een veredelde wekkerradio, je kunt door meerdere drukken op de knop instellen dat hij over 15 tot 90 minuten uitgaat. Met de wekkerfunctie kun je hem zo instellen dat hij op een bepaald tijdstip aangaat, hier kun je kiezen voor radio - cd - of je eigen muziek via de bluetooth. Straks zeggen ze ook nog dat je er een tosti ham-kaas mee kunt maken. 
Philips vergelijkt hem zelf met de ag4131, nou ik zie de overeenkomst niet zo - maar wie weet kan ik mijn moeder wijsmaken dat het een model uit 1965 is.In het echie
De doos is niet bijzonder groot, het apparaat zelf ook niet - het lijkt erop dat ze op zoek zijn gegaan naar de minimum maten. Niet qua hoogte, maar wel in breedte en diepte. De eerste teleurstelling vind ik achterop, een FM antenne ik had op een gat voor de kabel gehoopt. De tweede teleurstelling is dat het erg plastic is, maar ja dat was te verwachten, niet ? De kleur is wel mooi, maar dat is subjectief. Er zit een mini afstandsbediening bij, met van die tiptoetsen, ik heb daar zo'n hekel aan. De draaiknoppen op het apparaat zelf vind ik geweldig, de achter een alu strip verborgen tiptoetsen vind ik maar zozo. Als je de bluetooth functie aanzet gaat er een enorm fel blauw lampje branden, dat mag wel wat minder.
Als ik Danny Vera in het tosti ijzer duw en er geluid uit de blauwe doos komt valt me dat niet tegen. Vanavond maar even op zoek naar een LP, ik geloof dat hubby G "draaikonten" van Kooten & de Bie in de aanbieding heeft.

Oeioeioei
Zodra je het vinyl erop hebt liggen en je de arm met de naald beweegt krijg je de volgende schok, de motor bromt. Nou is dat niet zo'n probleem als je welcome to the jungle van Guns n' Roses draait, maar zo'n wauwelplaat van van Kooten & de Bie moet je aardig hard zetten om de brom te overstemmen. Daarnaast waarom moet ik zelf de naald op het vinyl leggen en de arm weer terugzetten ? Je zou toch denken dat de techniek helemaal top was, toen ze stopten met het maken van platenspelers. Wat hebben ze met al die kennis gedaan, uit het raam gegooid ? Is het te duur om die techniek te gebruiken ? Maak dan 2 versies, want onkiedonkie platenspelers kunnen we al bij de aldi kopen, daar hoeft Philips echt niets meer aan toe te voegen.

Eindoordeel
Dat had veel beter gekund, nu is het eigenlijk een leuk ding voor in de caravan. Het is nu gewoon 1 stap hoger dan wat je bij de aldi of de lidl haalt en van Philips verwacht ik meer. Het had me helemaal geen hol kunnen schelen als ik er geen radio mee had kunnen luisteren. Wat moet ik met een als platenspeler vermomde wekkerradio. Het is gewoon heel simpel, ik wilde zorgen dat mijn moeder weer plaatjes kan draaien. Zo wordt dat ding ook min of meer verkocht, maar hallo jongens en meisjes van philips had ik voor deze prijs niet iets meer platenspeler en iets minder meuk kunnen krijgen ?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

wat ben jij een zuur kreng. Ik zie zelf dat je het niet hebt kunnen laten zo'n recensie op de philips-site te zetten zonder dat je creatief genoeg bent om het ook nog eens anders te verwoorden

Else zei

Ja zo zuur, dat ik voor mijn moeder een platenspeler gekocht heb.

Anoniem zei

Zuur? Zelf heb ik zo'n ding horen spelen en je hoort de motor iets ja.
Maar die hoor ik bij mijn eigen JVC draaitafel ook, alleen draai ik daar platen uit mijn jeugd op en dan valt het niet op. ACDC, G&R, Whitsnake, U2. :-)

Else zei

Probleem was dat ik draaikonten van Koot & de Bie draaide. Dat is zo'n praatplaat, dan is die brom vervelend.