maandag 22 juni 2015

Love actually

We hebben een vrije dag benut om aan onze honderd klusjes te werken en we sluiten de dag af met een filmpje. Ik mag kiezen en kies de enorm lange film "Love actually". De film waar hubby G van te voren al van zei, voor mij hoeft dat niet.

Kerst
De film heeft een enorme sterrencast en zo hebben ze vast veel mensen de bios ingelokt. Het verhaal speelt in de aanloop naar kerst toe, maar dat kun je amper merken, je verwacht de standaard kerst thema's - maar ik heb ze niet gezien. Geen Scrooge hooguit een mini-Scrooge in de vorm van Billy, geen grote gebaren - het is als seks sells, waarin het woord seks vervangen is door Kerstmis. Het is een enorme draak van een film, allerlei verhaallijnen lopen door elkaar en ondanks dat ze behoorlijk in de film gesneden hebben duurt de film 130 minuten. 130 minuten waar leuke verhalen doorsneden worden door totaal oninteressante. Als je veel dingen tegelijk doet, doe je ze nooit allemaal goed - als ze de helft van de lijntjes er totaal uitgeknipt hadden, dan was de film een stuk beter uit de verf gekomen.

Nominaties
Zou het een slecht filmjaar geweest zijn ? Want de film heeft twee golden globe nominaties ontvangen, voor beste komedie & beste script. Het is een lange film, er zitten platte stukken in en vooroordelen worden tenenkrommend tot iets komisch verheven. Van mij hadden ze de platte stukken en de vooroordelen er rustig uit mogen knippen, daar was de film niet slechter van geworden. Bepaalde verhaallijnen zijn zo goed, die hadden met gemak tot 1 film uitgewerkt kunnen worden. Hugh Grant als de Engelse Rutte, die als een blok valt voor de dame die de koffie & koekjes serveert. Colin Firth, die door vriendin en broer een oor aangenaaid krijgt en in zijn zelf opgezochte eenzaamheid vindt hij, wat hij misschien nog nooit had.

Alle
Het gevloek in deze film doet denken aan de openingsscene van "4 weddings and a funeral" en dat het script uit de pen van dezelfde schrijver komt is dus geen verrassing. Zelf vind ik de "blunt talk" van de gevallen pop ster met de foute kerstplaat leuk. Maar hoe kan het dat een film het stempel "alle leeftijden" krijgt, terwijl er zo gevloekt wordt en er een platte verhaallijn met verplichte bloot in voorkomt ? Het is mij een raadsel.
 
 

Geen opmerkingen: