maandag 12 september 2016

Vakantie

Als je twee weken vakantie hebt en het is je niet gelukt om een last minute naar de Belgische kust te boeken, wat doe je dan ? Nou dan probeer je fietsen in Berlijn of vliegen naar 1 van de Kanaaleilanden. Of in ons geval deden we dat in de omgekeerde volgorde en toen werd mijn moeder opgenomen. Een huis vol rommel, een moeder die ze als terminaal beschrijven en dus stel ik voor om een week bij ma te logeren. 

Geboortegrond
We pakken een tas in, we nemen beddengoed mee en we plakken de fietsen achterop de auto. Een echte vakantie kun je het natuurlijk niet noemen, maar we gaan naar de bakker, bekijken de nieuwste supermarkt en gaan Surinaams eten halen. De eerste keer dat we naar mijn moeder fietsen, fietsen we de goegel route, door het Gijsbrechtpark. Enorme brede paden lopen door dit park en er wordt gefietst als ware het een twee keer vierbaans snelweg, een snelweg met zijwegen, met wandelaars, hardlopers, sjokkers en skeeleraars. De zon staat verblindend laag en je ziet geen hand voor ogen. Op de grasvelden zit het mutje vol met picknickende mensen, hele blije mensen - overal stijgen
blauwe wietdampen op. Tegen de tijd dat je het park uit bent, ben je zelf high.

Levensmoe
De terugweg fietsen we een alternatieve route, eentje waar je op 1 centimeter afstand ingehaald wordt door de tram. Verder lijken er helemaal geen regels meer te gelden, iedereen heeft haast, iedereen rijdt door rood, snijdt en dat lijkt heel gewoon. Ik ben de stad overduidelijk ontgroeid. Iedere dag dat we richting mijn moeder fietsen passen we onze route iets aan, zo dat je zelfs op een bankje kunt hangen aan het water om de achterkant van kapitale villa's te bekijken. Kapitale villa's met een mooie tuin aan het water, die aan de voorkant gewoon aan een drukke verkeersader grenzen.

Geen opmerkingen: