vrijdag 12 december 2014

7P0059

Er viel een blaadje op de mat, ingepakt in van dat apart aanvoelende plastic. Plastic dat geen plastic is of wel afhankelijk wat je definitie van plastic is.

Nieuwsgierig
Er staat een nummertje op, dus dat kun je goegelen. Maar op google vind je zoveel, steeds vaker ook die dingen die je niet zoekt. Ik kom bij de tüv van Rheinland uit, hoe moet je dat noemen de Duitse Kema maar dan anders ? Uiteindelijk vind ik dus een product registratie en de gegevens van de fabrikant, maar daar word ik niet veel wijzer van. 

Onzeker
Wie zegt mij nou dat dat zakje echt 7P0059 is ? De maffia rukt op, toch ? En wat is dat dan 7P0059 ? En te composteren, ik ben zelf ook te composteren. Hoe lang duurt het composteren van zo'n stukje plastic ? Wat is voor de consument de beste keuze op de composthoop of mee met het GFT ? Een gek kan meer vragen bedenken dan een wijze kan beantwoorden. Ik zou het plastic zakje iedere week kunnen bekijken terwijl het op de composthoop ligt, maar ik weet dat ik dat niet volhoud. Weet je wat ik kijk wel of het over een jaar nog herkenbaar uit de composthoop komt.
 

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb het antwoord hier gevonden: https://www.milieucentraal.nl/minder-afval/afval-scheiden/bioplastic/
Het moet dus bij het restafval.