dinsdag 26 juli 2016

Vreemde vogel

Ieder jaar hebben we een net over de kersenboom in de hoop op kersen, dit jaar tevergeefs, want het regende op het verkeerde moment en de kersen gingen verloren. Ieder jaar knippen we minimaal 1 keer een merel uit het net.

Horen
Om het aantal merels dat verstrikt raakt in het net te verminderen hebben we tegenwoordig glimmende cd's in de boom hangen. Dit werkt vrij aardig en zo sparen we de vogels en ons de moeite van het losknippen. Maar ondanks dat hadden we toch beet, een vogel die je over het algemeen eerder hoort dan ziet en dan de kleine versie. Of wat ook kan is dat het een jong van de grote versie was - een bonte specht.Snavel
Als je merels losknipt kunnen ze behoorlijk pikken met hun snavel, dus is het altijd oppassen geblazen - maar zo'n rakker met een rood petje heeft helemaal een snavel om U tegen te zeggen. Dus vogel in de houdgreep en dan maar heel voorzichtig stapje voor stapje het dier bevrijden. Eenmaal bevrijd maar nog wel in de hand probeerde hij zijn hamerkop even uit, ja dat werkt nog. Losgelaten kiepte hij vanaf het paprika afdak op de grond, want zijn staart was wat beurs - verongelijkt en beledigd hipte hij onder de hortensia's. 
 

Geen opmerkingen: